Samma å je er hen...

Dette er ikke ferieidyll – det er hverdagen din

Tomten med de 60 boligene er selve indrefileten på Bondelia. Det er bebyggelse på nabotomtene, men gartneritomta har ligget en stund og byr blant annet på panoramautsikt, frodig jordsmonn og stillhet. Elsker du ikke Mjøsa fra før, så kommer du til å gjøre det nå. Alle boligene får et forhold til vårt fantastiske innlands hav. Tomta ligger høyt og strekker seg ned mot vannet. Du kan beundre mjøslandskapet fra både uteplass og inneplass. Du kan rusle ned til havna og kjenne på mjøstemperaturen. Ta med en varm kopp kaffe og drikk den, fremdeles like varm, fra bryggekanten. Kanskje kommer Mjøsas hvite svane dampende forbi akkurat i da. DS Skibladner er Norges eneste hjuldamper og eldste skip i jevnlig drift, og du har den i synsfeltet fra hjemmet ditt. Dette er ikke ferieidyll – det er hverdagen din hvis du melder interesse og kjøper bolig i Bondelia Park.

Meld interesse

"Samma å je er hen i væla, bære je ser Mjøsa!"

Bondelia Park er ikke bare et hvilket som helst boligprosjekt - Her utvikles oppriktig bo-glede

60 Boliger, 60 hjem

60 boliger fordelt på seks ulike boligtyper er sydd sammen med grønne omgivelser, gode og luftige uteplasser og med Mjøsa som endekant. Her kan du dyppe tåa i vannet og feste blikket på småbåthavnen, båtlivet og jordbrukslandskapet på Nes. Boligtypene som pryder tomten er i førstelinjen villaer, så følger to rekker med atriumhus, og i de to bakerste rekkene har seniorboligene og townhousene fått plass. Plasseringen av boliger på tomta er ikke tilfeldig. Lyset skal slippe inn, sola og grønne omgivelser skal få plass, og du skal ha best mulig utsikt. Tomten er hellende ned mot Mjøsa, og bakre rekke er ensbetydende med magisk utsikt. Fra takterrassene til townhousene kan blikket vandre fritt. På fine sommerkvelder er det kun litt godt brød, noen oliven og et par sipper med vin som skal til før feriefølelsen kommer snikende, og det du ser på andre siden er Hedmarken, det herlige Innlandet og Mjøsa – det vakreste som fins.

Bondelia ligger 3 kilometer sør for Gjøvik sentrum og utvikles i dag til et attraktivt og familievennlig boligområde. Før i tida var dette for ei landsbygd å regne og sentralt i området var gardene øvre og nedre Bondelia. De lå på hver sin side av Østre Totenvei. På 1950-tallet hadde gardene ca 50 mål dyrka jord hver, etter at en del boligtomter var solgt fra. Så gikk det slik samfunnsutviklingen vil det, og rundt år 2000 ble mesteparten av jorda på de to Bondeli-gardene nedbygd, i hovedsak med flermannsboliger. Mange har nok ventet på at denne siste tomtebiten skal få sine boliger, og nå skjer det med Bondelia Park. Det siste sentrale tomteområdet ned mot Mjøsa. Her skal det bygges boliger som passer flere generasjoner. Så vel småbarnsfamilier som besteforeldre vil trives her, og trives sammen. 

Et godt utvalg av boliger for mange livsfaser har vært en av grunntankene til Heggelund & Koxvold arkitekter. Landskapsarkitekten har tatt dette videre, og både ballplasser og lekeplasser, piknikområder og turområder får plass. Bondelia Park blir et eget lite samfunn med både unge og eldre. 60 boliger og like mange hjem – og enda flere individer.

Se alle boligene

Prosjektets eiere

Bondelia AS eies av Bondelia Holding AS som eies av:

Eidissen Consult logo

50%

30%

10%

Sunndal Invest AS 5%

Busken Invest AS 5%

Prosjektets Samarbeidspartnere